Nieuwe verhalenserie ’Groeten uit de hemel’

ingevoerd op 2-6-2009

Hoe is het verder gegaan met de kinderen van bekende Nederlanders na het overlijden van hun beroemde vader of moeder? Wat is er over van de vertrouwde band? Lijken ze op hun vader of moeder? En zijn ze daar blij mee?  

Rond die vragen schrijf ik nu een serie verhalen voor de kranten.
Hiervoor ben ik in juni en juli vrijwel dagelijks onderweg. Op de koffie bij de zoon van Toon Hermans in Limburg, in oude boeken bladeren bij de zoon van Annie M.G. Schmidt aan de rand van het Vondelpark in Amsterdam, herinneringen ophalen bij de dochter van Willem Ruis, filosoferen over wielrennen met de dochter van Gerrie Knetemann, mijmeren over het huwelijk met de zoon van Ko van Dijk en luisteren naar de verhalen van de dochters van Herman Brood en André Hazes. En na het luisteren: alles op een rijtje zetten, de mooiste foto’s uitzoeken en schrijven.

De foto’s die tot nu toe binnen zijn, zien er heel goed uit. En de verhalen zijn stuk voor stuk de moeite waard om op te tekenen. Al schrijvend en luisterend komen prachtige mensen opnieuw tot leven. Mensen die de geschiedenis van ons land kleurden. Het is boeiend om die kleuren aan de hand van hun kinderen een nieuwe glans te geven.   
De verhalen verschijnen in juli en augustus in de weekendbijlagen van de regionale kranten.
 
klik hier voor een interview van SBS6 (http://www.shownieuws.tv/web/show/id=186466/langid=43/contentid=89216)
Toon Hermans Toon Hermans