Werk zoeken met Jenny Arean

ingevoerd op 01-09-2017

Hoe vind je werk dat bij je past? Wat zijn de voor- en nadelen van een baan? Daarover gaat mijn nieuwe verhalenserie ’Lol van je werk, vol van je werk’.

Mijn eerste gesprekspartner is cabaretière Jenny Arean.  Ze wordt in oktober 75 jaar. Toch werkt ze in haar eigen tempo door. Nadat ze als tiener begon bij het cabaret van Wim Kan, was ze te zien in tientallen theaterprogramma’s, musicals en tv-series. Zo speelde ze een hoofdrol in de tv-komedies ‘’t Schaep met de 5 pooten’ en ‘’t Schaep Ahoy’.

In ons vraaggesprek hadden we het onder meer over de plussen en minnen van haar werk. ,,Ik vind het heerlijk om met een pianist of een orkest te repeteren en zo nieuw werk onder de knie te krijgen’’, zei ze. ,,De ontdekkingstocht om alles uit zo’n lied te halen,  is geweldig. Ook geniet ik van het optreden zelf. En het applaus blijft natuurlijk heerlijk. Maar ik heb geen zin meer om vijf, zes keer per week in de bus te stappen voor voorstellingen in alle hoeken van het land. Ik wil hooguit drie keer per week spelen. En dan alleen als ze me halen en brengen, want het moet wel leuk blijven.’’

De serie verschijnt vanaf 9 september elke zaterdag in de kranten, met spannende namen!

JENNY_AREAN_PR_FOTO JENNY_AREAN_PR_FOTO