Goochelen met Thomas Berge

ingevoerd op 26-06-2017

Thomas Berge is de artiestennaam van zanger Chiel Ottink (1990). Met het oog op de Duitse markt kozen zijn platenbazen destijds voor een Duits klinkende naam. Hij bracht albums uit, trad op met De Toppers in de Arena en was te zien in  tv-programma’s als ‘Sterren dansen op het ijs’ en ‘De beste zanger van Nederland’. Voor zijn werk werd hij onderscheiden met een Zilveren Harp.

Voor de verhalenserie ’Talenten en centen’ sprak ik hem over werk en geld. Zo vroeg ik hem wat hij als kind later wilde worden. 

Zijn antwoord: ,,Goochelaar of zanger. Op tv had ik Hans Kazan aan het werk gezien in een illusieshow. Dat vond ik zó boeiend dat ik later met mijn ouders naar een theaterprogramma ben geweest waarin hij met zijn zonen optrad. Hun magie inspireerde me om thuis ook met een goocheldoos te gaan experimenteren. Maar zingen vond ik eigenlijk nog leuker om te doen. Op school zong ik meer dan ik praatte. Omdat er voor mij geen geschikte opleiding was om zanger te worden, ben ik naar een mode-opleiding gegaan, in Enschede. Ik dacht daar iets te leren over ontwerpen en verkopen, maar dat liep anders. Na een paar maanden moesten we daar met stoffen en naald en draad in de weer om kleding te naaien. Toen haakte ik af. Wat was ik opgelucht toen ik zeventien was en ik volgens de leerplichtwet niet meer naar school hoefde. Ik vergeet nooit de dag dat ik de schooldeur voor het laatst achter me dichttrok.’’

Het hele verhaal verschijnt in de weekendbijlage van komende zaterdag.

 

PR foto

download.php download.php