Wim Sonneveld herdenken met Julia Herfst

ingevoerd op 13-06-2017

Wat doen artiesten als ze niet op het podium staan? Voor de Uit-bijlage van de kranten vraag ik mensen uit de wereld van theater, muziek, film en dans wekelijks naar hun uitgaanstips. 

Deze week: zangeres en actrice Julia Herfst. Als kleindochter van Jasperina de Jong is ze van huis uit vertrouwd met cabaret. Ze volgde de Frank Sanders Academie voor Musicaltheater en de Academie voor Kleinkunst. Daarna had ze rollen in tv-series en theatervoorstellingen.

,,Deze maand is het honderd jaar geleden dat Wim Sonneveld is geboren’’, zegt ze. ,,Als eerbetoon aan deze grote man van het Nederlandse amusement spelen we de voorstelling ‘Telkens weer het dorp’. Daarom zingen we zijn mooiste liedjes en andere  onvergetelijke teksten van zijn partner Friso Wiegersma. Denk dan aan liedjes als ‘Het dorp’, ‘Lieveling’, ‘Carolien’ en andere pareltjes. Ik sta in dit programma op het toneel met Vera Mann, Frans Mulder en Mitch Woltering. Ruud Bos begeleidt ons op de piano. We spelen deze voorstelling elke dinsdag en woensdag in juni in Het Zonnehuis in Amsterdam: een heerlijk intiem theater dat zich optimaal leent voor dit repertoire.’’

Het hele verhaal verschijnt in de kranten van donderdag.

JULIA_HERFST-2 JULIA_HERFST-2